Afmetingen 1 persoonsbed

Een eenpersoonsbed wordt vaak gebruikt door kinderen of senioren.

Volwassenen maken vaker gebruik van een tweepersoonsbed.  De afmetingen 1 persoonsbed kunnen verschillen. Dit is omdat het een kinderbed kan zijn, of het afgestemd is op jouw voorkeur. De afmetingen 1 persoonsbed worden meestal bekeken door te kijken naar het matras dat erin ligt.

Afmetingen 1 persoonsbedDe afmetingen 1 persoonsbed zijn vaak 90 centimeter breed, en 2 meter lang zodat iedereen erin past. Ook zijn er steeds meer bedden die 100 centimeter breed zijn, en 210 tot 220 centimeter lang.

Dit heeft te maken met het feit dat mensen tegenwoordig steeds groter worden, en natuurlijk wil je een bed hebben dat lang genoeg is voor iedereen.

Dan heb je meer plek, of kun je samen slapen met je partner.

De afmetingen 1 persoonsbed worden dus bekeken door naar het matras te kijken. Het matras moet minimaal 20 tot 30 centimeter dik zijn. Mensen bewegen veel in hun slaap waardoor ook de breedte van het bed belangrijk is om goed te kunnen slapen. 

De afmetingen 1 persoonsbed kun je aanpassen naar jouw eigen voorkeur. Ga hiervoor naar een geschikte winkel die jouw wensen kan vervullen. Zorg er wel voor als je voor de langste variant gaat dat het past binnen je slaapkamer-inrichting, het is namelijk belangrijk dat er voldoende ruimte rond je bed is om veilig en vlot uit in- en uit je bed te stappen.